Stoppa egen julkorv! (Utan korvmaskin)

Super Enkelt! 

 

I sista avsnittet av "Jul med Ernst" så stoppade Ernst korv utan en korvmaskin. Han använde istället en spritspåse som han trädde fjälstret på och tryckte sedan ut köttet i det. Min mamma och jag testade detta igår till vår fjärde adventmiddag och det var överraskande enkelt! Resultatet blev fantastiskt, inga korvar sprack och smaken var ljuvlig! Jag har alltid trott att det var ett stort projekt att stoppa korv men med den här tekniken kan alla lyckas. Här är receptet, vi använde dock annan kryddning än Ernst så det här är vår: 

 

Vitlök och Timjankorv

 

2 meter svinfjälster

300 g rimmat sidfläsk i bit

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 tsk salt

700 g fläskfärs

2 tsk timjan

1 tsk honung

1 tsk mald vitpeppar

Ev vatten

 

Lägg fjälster i blöt efter anvisningar på förpackningen. Skär sidfläsket i mindre bitar. Skala och dela ner löken i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Hacka sönder fläsket och löken tillsammans med timjan, salt och vitpeppar i en matberedare.
Blanda fläsk- och lökhacket med fläskfärsen i en bunke. Tillsätt honung och eventuellt en skvätt vatten för att få bra konsistens. 
Trä på fjälstret på en rundtyll som är placerad i en spritspåse, fyll spritspåsen med korvsmet.
Spritsa en lång korv, snurra och knyt korven efter önskad längd.
Stek sedan korven i smör på medelvärme cirka tio minuter.


Tips: Stoppa inte korven för hårt! Den sväller när man steker den och om det är för hårt packat spricker korven.




Lycka till!

 
 
 
 
 

På tallriken är det revbensspjäll, köttbullar, rödbetssallad, vitlök och timjankorv och rödkål. 

På vörtbrödet är det hemgjord leverpastej med tryffel champinjoner och saltgurka.


Mat