Sötpotatisgnocchi med brynt limesmör, granatäppelkärnor och koriander
Just nu sitter jag och inviger fredagen med en skål karamelliserade popcorn och ett glas rödvin. Bästa som finns.
Alltså lunchen jag gjorde idag... När jag sätter mig ner och äter det jag har skapat så känner jag mig lite som ett smakgeni. I alla fall efter den här maträtten, den var så förbannat god. En blandning mellan Asien och Italien. Dock är den kanske lite pillig att göra men det är så värt det. Tänk på att när man gör gnocchi på sötpotatis istället för vanlig potatis så blir degen mycket lösare. Tillsätt INTE mer mjöl för det utan arbeta istället degen snabbt och var lätt på handen när du rullar den till längder. Om du ger efter och tillsätter mer mjöl för att degen ska vara mer lättarbetad får du stabbiga och tunga gnocchis istället för lätta och fluffiga. Trust me, jag har begått det misstaget en annan gång. Därmot kan du använda rikligt med mjöl när bakar ut degen på bakbordet så inte degen fastnar. Men arbeta inte in mjölet, utan låt de bara lägga sig på ytan kring gnocchin. det forsvinner sedan när du kokar dem. Här kommer i alla fall recepte till två personer:


