Peanutbutter & Nutella Macarons

Hallå kära läsare!
Idag har det rått febril aktivitet i köket då jag har experimenterat mig fram till dessa små underverk. Två olika sorters macroner, den ena med smak av hasselnötter och nutella och den andra peanutbutter. Holy Moses, det blev snuskigt bra. Om ni vill testa att baka dessa små ljuvliga små bakverk så kommer receptet här:
Peanut butter macarons:
30g strösocker
70g florsocker
50g salta jordnötter
40g mandelmjöl
80g florsockor
10g kakao
70g äggvita
100g jordnötsmör
100g phiadelphia
40g florsocker
Börja med att väga upp strösocker och 70g florsocker i en skål. Mixa jordnötterna till ett fint mjöl och blanda dem tillsammans med mandelmjöl, kakao och 80g florsocker. Vispa äggvita till ett hårt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strö- och florsocker blandningen lite i taget tills det blir en seg maräng. Häll därefter i nötmjölet, florsockret och kakaon och vänd försiktigt smeten med en slickepott tills den är väl blandad. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut till små macaroner på en plåt med bakplåtspapper. Olja gärna pappret med lite rapsolja för det är väldigt tråkigt om macaronerna skulle fastna. Låt macaronerna vila en kvart på plåten och grädda dem sedan i ugnen på 145 grader i 12 minuter. Låt kakorna svalna på en kall bakbänk.
Mixa snabbt ihop jordnötssmör, phiadelphia och florsocker med elvisp. Sluta vispa precis när ingredienserna har gått ihop, om du vispar för mycket kan krämen spricka. Bred ut krämen på undersidan av en macaron och sätt ihop med en annan. Voilá, du har nu gjort världens godaste kaka!
Nutella och hasselnöts Macarons:
30g strösocker
70g florsocker
90g hasselnötter
40g kakao
50g florsocker
70g äggvita
100g nutella
100g phiadelphia
20g florsocker
Börja med att väga upp strösocker och 70g florsocker i en skål. Rosta hasselnötterna gyllenbruna i ugnen på 250 grader. Gnid sedan av skalet med en kökshanduk. Mixa eller mal sedan de rostade nötterna till ett fint mjöl. Blanda mjölet med kakao och 50g florsocker. Vispa äggvita till ett hårt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strö- och florsocker blandningen lite i taget tills det blir en seg maräng. Häll därefter i nötmjölet, florsockret och kakaon och vänd försiktigt smeten med en slickepott tills den är väl blandad. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut till små macaroner på en plåt med oljat bakplåtspapper. Låt macaronerna vila en kvart på plåten och grädda dem sedan i mitten av ugnen på 145 grader i 12 minuter. Låt svalna på en kall bakbänk.
Mixa snabbt ihop Nutella, phiadelphia och florsocker med elvisp. Sluta vispa precis när ingredienserna har gått ihop, om du vispar för mycket kan krämen spricka. Bred ut krämen på undersidan av en macaron och sätt ihop med en annan. Helt seriöst sjukaste lilla kaka du kan tänka dig. mmmmmmh.
Puss och kram från Filippa

