GRILLAD SEABREAM

Sommaren är tydligen inte slut än och vad jag njuter av det! Idag passade jag på att grilla till lunch och det smakade som om man vore utomlands. Grillad fisk är sååå gott och så mycket lättare att göra än många tror! Fördelen att grilla en hel fisk istället för en filé är att man slipper vara så ömtålig så inte fisken går sönder och trillar ner mellan gallret. Dessutom kan man stoppa den full med goda kryddor, jag använde mig av ett smör med fänkål- och dillfrö och massor av citron skivor och krondill. Magiskt gott! Det saknades bara ett kallt vitt vin och lite bröd..

Grillad seabream med citron och dill, grillad sparris och en sallad på äpple och rädisa.

1 seabream
1 citron
1 knippe dill
1 knippe krondill
1 msk smör
Fänkålsfrö
Dillfrö
1/2 tsk salt
1/2 knippe sparris
1/2 äpple
Några rädisor
Solrosskott
Sallad

Först och främst, när du köper fisken, be fiskhandlaren ta ut inälvorna och fjälla fisken om du inte vill göra det själv.

Skär tunna snitt i fiskens skinn som ett rutmönster. Rör ihop smöret med salt, fänkål- och dillfrön. Gnid in fisken i hälften av smöret så de hamnar i skårorna i skinnet. Fyll fiskens insida med resten av smöret. Skär hälften av citronen i tunna skivor. Lägg dem i fiskens insida tillsammans med några kvistar av dill och krondill. Lägg även några dillkvistar på utsidan av fisken och bind sedan ihop fisken med ett blött snöre.
Bryt av den hårda roten på sparrisen och ringla över lite olivolja och flingsalt.
Grilla fisken, sparrisen och en halv citron på en rykande het grill. Fisken tar ca 5 minuter på varje sida, om du är osäker, använd en termometer, 48-55 grader brukar vara bra. Sparrisen och citronen har kortare grill tid så ha koll på dem.

Hyvla äpplet och rädisorna tunt på en mandolin. Blanda de tillsammans med sallad och solrosskott och smaksätt med citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Svårare än så är det inte! Lyft bara av skinnet på fisken så kan man lyfta av allt köttet från ryggraden och alla ben. Vänd på fisken och gör samma sak där.

Lycka till och smaklig måltid.

 
Lena

Mums, vilken lyxigt middag! Måste provas! :)