Sommarens godaste sallad

Jag överträffade mig själv denna lunch när jag skapade denna sallad. Detta blir min favorit numero uno av sommarsallader! Den består av grillad ryggbiff, rödvinsmarinerade björnbär, sparris, syltad rödlök, bluecheese och rostade mandlar. Satan vilken kombo. För er som vill ha receptet, det kommer här:

 

Grillad sommar sallad

1 portion

 

ca 200g svensk mörad ryggbiff

½ rödlök

1 stjärnanis

1 tsk ättikssprit

2 tsk socker

3 tsk vatten

björnbär (frysta går bra)

½ dl rödvin

2 tsk mörk balsamvinäger

2 tsk honung

½ knippe sparris

bluecheese

en näve mandlar

ruccula

 

Börja med att koka ihop en 1-2-3 lag av ättika, socker och vatten tillsammans med en stjärnanis. När lagen har kokat upp, häll den över den skivade rödlöken och låt det stå och dra medan du förbereder det andra.

Ta några av björnbären och koka dem tillsammans med rödvin, balsamvinäger och honung. Mosa björnbären i kastrullen och låt blandningen koka ner till hälften. Sila bort de mosade björnbären och häll såsen över de hela björnbären som får svalna och marinera i såsen (det blir en underbar dressing att ringla över salladen.)

Rosta mandlarna i ugnen på 200c tills de är gyllenbruna.

Olja in och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en grillpanna på högsta värme en minut på varje sida. Låt sedan köttet vila i folie 5-10 minuter. Grilla sparrisen i den heta grillpannan tills de får grillränder och ringla sedan över lite olivolja och salt.

 

Lägg upp ruccola på ett fat. Sila bort lagen från löken och strö den över salladen. Skiva köttet i ca ½ cm tunna skivor och lägg det och sparrisen på salladen. Lägg på björnbären och ringla över dressingen över salladen. Toppa med bluecheese och mandlar.

Bon appétit!

 

 
 








Mat
recept