Lunch i solen
Om ni vill laga denna rätt kommer receptet här:
Till två potioner:
200g pilgrimsmusslor
1 knippe sparris
1/2 butternutpumpa
2 polkabetor
1 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
3 msk vatten
En halv citron (saft och skal)
Smör
Parmesanost
Salt och peppar
Börja med att skala och hyvla polkabetorna tunt på mandolin. Koka sedan upp vinäger, socker och vatten. Häll lagen över betorna och låt de stå och dra.
Skär bort skalet på pumpan och gröp ut kärnorna. Skär pumpan i bitar och lägg den och sparrisen på en plåt med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 250 c i en kvart.
Riv parmesanost och strö den i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 2 minuter tills osten smält ihop och fått lite färg. Låt svalna och bryt sedan i lagom stora chips.
Ta bort muskeln på pilgrimsmusslorna. Salta dem och stek i smör i en het panna 1 minut på varje sida. Ta bort pannan från värmen och häll över citronsaft som får karamellisera i pannan.
Lägg upp betorna, sparrisen och pumpan på ett fat. Lägg på musslorna och ringla över citronsmöret från pannan. Riv lite citronskal över tallriken och dekorera med parmesanchipsen.



