Hemgjorda Julklappar

Idag har jag julpysslat lite med Dockan, eller hon har legat på kökssoffan och sett underbart söt ut. Det finns inget mysigare än att höra henne snarka och ge ifrån sig små pip när hon drömmer. 

Varje år brukar jag ge bort hemgjorda julklappar t ex, kakor, brända mandlar och tryfflar. Det är både roligt och mysigt att göra plus att det är väldigt uppskattat. I år är inget undantag. Jag tänker pyssla lite varje dag nu fram till jul och lägga upp massor av tips och recept här på bloggen. Idag har jag bakat fröknäckebröd och en körsbär och stjärnanis confit. Både recepten är väldigt enkla! Jag tänkte ge bort detta tillsammans med en god ost och en flaska vin. 

Fröknäckebröd:

1 dl sesamfrön 
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl valmofrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 dl majsmjöl
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 dl kokande vatten

Blanda ihop alla ingredienserna och låt smeten svälla fem minuter. Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten. Det är enklast att lägga ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten så tunt som möjligt över hela plåten. Strö över flingsalt och grädda en och en halv timme i 150 c. Bryt sedan knäckebrödet i portionsstrora bitar.

Körsbär och stjärnanis confit:

250 g frysta körsbär
1 dl mörkt muscovadosocker 
1 1/2 dl syltsocker
1/2 dl vatten 
3 st stjärnanis
1 halv lime 

Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka ca fem minuter. Häll upp i rena glasburkar.











Amanda

Åh måste den lilla prinsessan ha huvudkudde!

Svar: Haha ja annars trivs hon inte:)
Filippa